Visste du at det ligger en rekke miner rundt omkring på Ulvøya? Eller at Ulvøya har en av Oslos største konsentrasjoner av såkalte «skjørt-og-bluse-hus»?

Ulvøya ligger kun en kort tur fra Oslo sentrum. Opprinnelig var den en fiskerøy hvor man måtte ro for å hente post eller handle matvarer. Det var ikke før brua over Ulvøysundet kom i 1928 at utbyggingen av øya tok av. Ulvøya er i dag kanskje mest kjent for den fine stranden som ligger på sørsiden av øya

Bli bedre kjent med Ulvøya i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er omtrent 2.5 kilometer lang og starter på Ulvøybrua.

St. Hans ble alltid behørig feiret på Ulvøya. I kostymeopptoget var folk oppfinnsomme med mange festlige antrekk. Under finner du et innslag om feiringen som er hentet fra Filmavisen (20. juni 1946), NRK.

Det var nærmest en verdensbegivenhet når Ulvøya Grand Prix gikk av stabelen, og aviser og NRK var på plass med sine reportasjeteam. Under finner du innslaget «Ulvøya : Ola-billøp for 14. gang», fra Norge Rundt (2. oktober 1987), NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Ulvøya pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.