Visste du at Ullevål sykehus opprinnelig var et epidemisykehus, og at det ble etablert flere såkalte miasmetårn og miasmehekker på området for å sørge for friskest mulig luft?
Ullevål sykehus er det anlegget i Norge som i størst grad reflekterer institusjonsutviklingen i perioden fra 1880-tallet og frem til i dag. Sykehusarkitekturen på Ullevål har endret seg i takt med legevitenskapen, og ved å følge turtipset i kartet under vil du bli med på en reise fra 1800-tallets enkle sovesaler helt fram til dagens høyteknologiske smitteisolater med høyeste sikkerhetsnivå.
Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 2.7 kilometer lang og starter ved en av paviljongene fra den aller første byggeperioden ved sykehuset, hvor sykehusmuseet holder til i dag.

































I klippet under kan du få et lite innblikk i hvordan hverdagen på Ullevål sykehus utartet seg i 1950. Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.
I to episoder av podcasten «Alt du ikkje visste om» besøker Riksantikvaren Ullevål sykehus og forteller om utviklingen av norsk sykehusarkitektur.
Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.
Bli bedre kjent med sykehuset ved å følge kunstvandringen på Ullevål sykehus.