Visste du at de tre høyblokkene på Tveita opprinnelig skulle være seks etasjer høyere? Eller at turveien som binder Tveita sammen med Haugerud fører deg over to vakre bruer som stod ferdige i 2016?

Tveita har navn etter gården Tveten, som har et av de best bevarte gårdstunene i Oslo med i alt åtte bygninger. Kontrasten er stor til drabantbyen som ble reist rundt gårdstunet på 1960-tallet, med store høyblokker, lavere blokker, rekkehus, skoler og et kjøpesenter. 

Bli bedre kjent med Tveita i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.3 kilometer lang og starter ved Tveita T-banestasjon.

«Tre boligblokker i atten etasjers høyde har OBOS planlagt på Tveita-feltet som ligger ovenfor Bryn, et av de fineste tomtearealer i Oslo. Høyhusene vil gi beboerne masser av lys, luft og utsikt over hele byen og fjorden, forteller OBOS-direktør Oddvar B. Solberg til Arbeiderbladet.»

Arbeiderbladet, tirsdag 11. oktober 1960

I filmen under presenteres den nyreiste bydelen på Tveita. Klippet er hentet fra «OBOS og byen» (1971). Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.