Visste du at «Tveitablokkene» opprinnelig skulle være seks etasjer høyere? Eller at den gyngende Jungelbrua og den slyngende Bumerangbrua binder Tveita sammen med Haugerud?

Tveita har navn etter gården Tveten, som har et av de best bevarte gårdstunene i Oslo med i alt åtte bygninger. Kontrasten er stor til drabantbyen som ble reist rundt gårdstunet på 1960-tallet, som består av høyblokker, lavblokker, rekkehus, skoler og et stort kjøpesenter. Det nye Tveita-feltet ble møtt med stor interesse, særlig de tre høyblokkene. 

Bli bedre kjent med Tveita i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 4 kilometer lang og starter ved Tveita T-banestasjon og ender ved Haugerud T-banestasjon.

«Tre boligblokker i atten etasjers høyde har OBOS planlagt på Tveita-feltet som ligger ovenfor Bryn, et av de fineste tomtearealer i Oslo. Høyhusene vil gi beboerne masser av lys, luft og utsikt over hele byen og fjorden, forteller OBOS-direktør Oddvar B. Solberg til Arbeiderbladet.»

Arbeiderbladet (11. oktober 1960)

I filmen under presenteres den nyreiste bydelen på Tveita. Klippet er hentet fra «OBOS og byen» (1971). Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Under fremføres Tveitasangen av ungdommer på Tveita i 1986. Video: OBOS-TV.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Tveita pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.