Visste du at det lå en tysk brakkeleir på Tonsenhagen under krigen? Eller at det lenge lå et gartneri på Tonsenhagen med et unikt særpreg?

Tonsenhagen – også kalt «boligstrøket i skogen» – ble bygget ut på slutten av 1950-tallet, og kjennetegnes av den karakteristiske blokkbebyggelsen som er spredt utover det skogkledde og kuperte landskapet. De tre punktblokkene på toppen av åsryggen er synlige fra store deler av byen. Området har en egen skole, badeplass og Lillomarka som nærmeste nabo, og ble fort en favoritt blant barnefamilier.

Bli bedre kjent med Tonsenhagen i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 2 kilometer lang og starter i «Spælabakken» og ender på Tonsenhagen senter, hvor det blant annet finnes en kafé. Ved senteret er det også mulig å ta seg en dukkert i Badedammen om sommeren.

«Som tre ranke fyrtårn lyser høybyggene på toppen av Tonsenhagen i solskinnet. De kraftige refleksene fra aluminiumstakene trekker øyet til seg i mils omkrets, og byggene selv står der som et vakkert og imponerende klimaks på hele Tonsen-anlegget. Mesteren for det er arkitekt Esben Poulsson.»

Arbeiderbladet, onsdag 15. juli 1959

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge kunstvandringen på Årvoll & Tonsenhagen.

Arbeidet med turtipsene på Tonsenhagen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.