Vet du hvorfor folk snek seg livredde over jordet til Tåsen idrettslag sitt klubbhus på 1950-tallet? Eller hva grøntområdet gjennom Tåsen hageby opprinnelig skulle benyttes til? 

Utparselleringen av de to Tåsen-gårdene startet rundt 1900, men skjøt for alvor fart i 1920-årene. Den første begynnelsen kom i form av villaer. Etter en tid kom også Tåsen hageby, som er et av de mest populære boligområdene i Oslo. Da trehusene i hagebyen ble oppført var området en del av Aker herred, men det var likevel kun innbyggere fra hovedstaden som fikk flytte inn.

Bli bedre kjent med Tåsen i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter ved Tåsen skole, like ved Tåsen T-banestasjon.

Tåsen gamlehjem var svært moderne for sin tid, og ble ansett som et praktbygg innen eldreomsorg. Under finner du innslaget «Tåsen gamlehjem», fra Filmavisen 10. november 1941, NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Tåsen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.