Visste du at barna på Snarøya en periode fikk undervisning i «likhuset»? Eller at kirken på Snarøya måtte bygges så solid at en eventuell flystyrt i nabolaget ikke skulle bli en katastrofe for kirkegjengerne?

I årene før 1900 lå Akershus’ største industriarbeidsplass på Snarøya. Bruket hadde egen landhandel og bakeri, egen skole for barna og sykekasse for arbeiderne. Utover 1900-tallet ble det bygd flere sommersteder på Snarøya som senere har blitt omgjort til helårsboliger. Utbyggingen som fulgte har resultert i et tettbebygd område med flere vakre kyststier og badesteder.

Bli bedre kjent med Snarøya i Bærum ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er rundt 3.5 kilometer lang og starter i Bruksveien, der Snarøen Brug tidligere lå.

Under finner du innslaget «Snarøya: Mygg utryddes med DDT», fra Filmavisen 26. mai 1955, NRK. 

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge turtipset på Snarøya (nord).

Arbeidet med de historiske turtipsene på Snarøya foregår kontinuerlig, og tips til kilder, historiske bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.