Visste du at utedo var vanlig på Rodeløkka helt til trehusene ble rehabilitert i løpet av 1980-årene? Eller at sjokoladefabrikken Freia egentlig skulle hete Frida?

Rodeløkka har blitt omtalt som en liten sørlandsby midt i Oslo. Området har den største, eldste og mest homogene sentrumsnære trehusbebyggelsen i Oslo, der få nybygg har fått bryte opp kjernen på rundt hundre trehus. De snart 150 år gamle trehusene ligger gjemt mellom eldre murgårder og nyere betongbygg. 

Bli bedre kjent med Rodeløkka i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er litt over 2 kilometer lang og starter i Hammerfestgata, i nærheten av Carl Berners plass.

I filmen under presenteres Rodeløkkas historie og utvikling. Bydelen har beholdt sitt særpreg med trehus og låver fra slutten av 1800-tallet. Video: Pallas film, Finn Carlsby / Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

I NRK-programmet «Ta pulsen på by’n» (1981) fortelles det historier om Rodeløkka fra bakgården i Langgata 17. Rodeløkka spelemannslag fremfører blant annet «Rodeløkkavisa», og det fortelles om byoriginalen «Sving deg», som hadde tilholdssted i Langgata 17 i mange år.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Rodeløkka pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.