Visste du at utedo var vanlig på Rodeløkka helt til trehusene ble rehabilitert i løpet av 1980-årene? Eller at sjokoladefabrikken Freia egentlig skulle hete Frida?

Rodeløkka har blitt omtalt som en liten sørlandsby midt i Oslo. Området har den største, eldste og mest homogene sentrumsnære trehusbebyggelsen i Oslo, der få nybygg har fått bryte opp kjernen på rundt hundre trehus. De snart 150 år gamle trehusene ligger gjemt mellom eldre murgårder og nyere betongbygg. 

Bli bedre kjent med Rodeløkka ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 2 kilometer lang og starter i Hammerfestgata, i nærheten av Carl Berners plass.

I programmet «Ta pulsen på by’n» (1981) fortelles det historier om Rodeløkka fra bakgården i Langgata 17. Rodeløkka spelemannslag fremfører blant annet «Rodeløkkavisa», og det fortelles om byoriginalen «Sving deg», som hadde tilholdssted i Langgata 17 i mange år.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.