Visste du at Henrik Ibsens «Peer Gynt» spilles nesten daglig på teaterscener verden over? Peer har fascinert en hel verden og er blitt tolket på utallige måter av kunstnere, teaterfolk og kritikere fra alle verdensdeler.

I Henrik Ibsen-året 2006 åpnet Selvaag Peer Gynt-parken på Løren i Oslo, hvor man kan se et 20-talls skulpturer av hvordan kunstnere fra mange land har sett denne sammensatte skikkelsen. Alle skulpturene viser ulike scener fra Ibsens verdenskjente drama. 

Opplev skulptursamlingen i Peer Gynt-parken ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hver enkelt skulptur. Turen er omtrent 1 kilometer lang. Skulpturparken er tilgjengelig året rundt.

Peer Gynt-parken er resultatet av en konkurranse som ble organisert over flere år av Selvaag. I filmen under besøker juryen skulpturparken. Video: Selvaag Gruppen.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med skulpturvandringen i Peer Gynt-parken pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.