Visste du at Luftwaffe hadde et observasjonstårn på Ormøya under krigen? Eller at flere kjente kunstnere har hatt tilholdssted på øya?

Navnet Ormøya kommer opprinnelig fra Ormsundet, som skiller øya fra fastlandet. Øya var tidligere et fritidsområde for velstående Kristiania-borgere som bygde staselige sommervillaer med verandaer og pjoltertårn, lysthus i frodige hager og badehus langs strendene. Fra 1900-tallet begynte folk å bosette seg i området, og i dag har Ormøya over 100 husstander. 

Bli bedre kjent med Ormøya i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er til sammen omtrent 2 kilometer lang og starter ved Ormsundbrua og ender ved Villa Lilleborg.

I flere år bodde en av landets aller fremste klaverkunstnere, Agathe Backer Grøndahl (1847–1907), ved Ormsundet. Det var her de fleste av hennes klaverkomposisjoner ble til, blant annet «Ved sundet».

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Ormøya pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.