Visste du at Ormsundleiren på Nedre Bekkelaget er den best bevarte av de tyske militærleirene i Oslo-området? Eller at det skjuler seg et kunstverk på Nedre Bekkelaget som er basert på sammensetningen i kloakken i Oslo?

Bekkelaget var opprinnelig navnet på en fiskeplass i fjorden, og betyr fiskerstedet ved bekken. Utparselleringen av Nedre Bekkelaget startet rundt 1850 da Ljabrochausséen ble fullført, og flere tidsmessige sommervillaer i sveitserstil ble reist. I 1970-årene ble villastrøket endret betraketelig da Bekkelagskollen ble sprengt vekk for å lage havn og renseanlegg. 

Bli bedre kjent med Nedre Bekkelaget i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 2 kilometer lang og starter innerst i Bekkelagsbukta, hvor de første bygslerne i området bodde. Det er mulig å få seg noe å spise og drikke i FjordvognaBekkelagsbadet

7. oktober 1953 tok Bekkelagsraset med seg omtrent 100 meter av Mosseveien og noe av grunnen under jernbanen. Det befant seg 88 personer i rasområdet. Under finner du innslaget «Første tog over Bekkelaget etter ras», fra Filmavisen 29. oktober 1953, NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Nedre Bekkelaget pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.