Visste du at Nakholmen hadde en viktig rolle under Napoleonskrigene? Eller at øya visstnok hadde Norges første kvinnelige politibetjent?

På begynnelsen av 1900-tallet søkte stadig flere folk ut til Nakholmen i helgene, hvor de overnattet i telt og festet natten lang. Med årene ble forholdene uholdbare, og i 1923 ble det åpnet for å bygge små hytter på øya. Opprinnelig bestod Nakholmen av nakne svaberg og skrinn jord. I dag gror det derimot overalt i matjorda som hyttefolket brakte med seg over fjorden

Bli bedre kjent med Nakholmen innerst i Oslofjorden ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 2.5 kilometer lang og starter ved fergeleiet. På øya finnes det en liten sommeråpen daligvarebutikk.

«Her er rene sørlandsidyller med knauser, sjø og små viker. Veiene snor seg mellom husene, vegetasjonen er frodig og aldri så vi slike rosenhaver. Nakholmen er igrunnen en eneste stor park hvor menneskene tilbringer feriene i fluktstoler, i hengekøyer og under farveglade solparasoller. Eller på verandaene når det regner. Det er noe sydlandsk over denne utfoldelse av trivsel og livsglede.»

Morgenbladet, lørdag 14. august 1954

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med fergeøyene ved å følge turtipsene på Hovedøya, Gressholmen, Lindøya og Bleikøya.

Arbeidet med turtipset på Nakholmen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.