Visste du at to av medlemmene i a-ha vokste opp i samme gate på Manglerud? Eller at Manglerud muligens har Norges kuleste «utedo»?

Manglerud ble i hovedsak bygget ut i siste halvdel av 1950-årene, og kan derfor regnes blant den første generasjonen av drabantbyer. På få år ble det bygget 3200 leiligheter, et moderne skole-, idretts- og svømmeanlegg, samt landets største forretningssenter på jordene som hadde tilhørt Manglerud gård.

Bli bedre kjent med Manglerud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter ved Manglerud T-banestasjon og ender ved Manglerud idrettspark. 

I filmen under presenteres en av leilighetene på Manglerud. Klippet er hentet fra «Oslos nye bydeler» (1958). Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Musikeren Trond Granlund (f. 1950) har laget flere låter som forteller om oppveksten på Manglerud.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Manglerud pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.