Visste du at nesten alt hva Christiania hadde av kjente personligheter fra kultur- og samfunnsliv gjestet Malmøya på 1800-tallet? Eller at Einar Gerhardsen og Haakon Lie underviste på arbeiderhøyskolen på Malmøya?

Utover den siste halvdelen av 1800-tallet var Malmøya et yndet feriemål for byens borgerskap, og det ble reist stadig flere sveitservillaer med badehus, krokettplener, brygger, terrasser og lysthus. Øya forble et feriemål for borgerskapet til langt ut på 1900-tallet, og så sent som i 1930 hadde den kun 40 fastboende.

Bli bedre kjent med Malmøya i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er rundt 4.5 kilometer lang og starter ved Malmøybrua. Omtrent halvveis ligger den sommeråpne kiosken og restauranten på Solvik.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Geologisk står øya i en særstilling, og Naturhistorisk museum har laget et geologisk turtips på Malmøya.

Arbeidet med turtipset på Malmøya pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.