Visste du at de første sommergjestene på Lindøya risikerte å bli truffet av kuler på avveie? Eller at øya har huset flere profesjonelle spritsmuglere?

På Lindøya samlet fornemme herrer seg tidligere med pang og begerklang. I 1948 måtte imidlertid skytterne finne seg et nytt sted å samles, ettersom deres edle sport var lite forenlig med hytteutviklingen. I dag er Lindøya – som har fått det Mallorca-lignende tilnavnet «Lindorca» – kjent for de mange små og fargerike hyttene i rødt, gult og grønt.

Bli bedre kjent med Lindøya innerst i Oslofjorden ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter ved Skytterbrygga (Lindøya øst) og ender ved Romerbrygga (Lindøya vest). Midt på øya finnes det en liten sommeråpen dagligvarebutikk

Hytteparadiset på Lindøya startet med at arbeidsfolk rodde over og satte opp provisoriske hytter. Filmen under, som er laget av Nasjonalbiblioteket, forteller historien om hyttene.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Lindøya pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.