Visste du at det finnes et katolsk nonnekloster på Linderud? Eller at Groruddalens eneste herregård ligger på Linderud?

På 1960-tallet ble store deler av eiendommen som tilhørte Linderud gård solgt, og planene for en boligby ble realisert. T-banen var fra før planlagt ført gjennom området og gjorde det attraktivt til boligformål. I drabantbyen ble det bygget høyblokker, lavblokker, rekkehus, kjøpesenter, skoler og bad. Bebyggelsen på Linderud er karakteristisk for 1960-tallet.

Bli bedre kjent med Linderud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 4 kilometer lang og starter i nærheten av Linderud T-banestasjon.

Flmen under viser livet i Lunden kloster på Linderud på 1970-tallet, som er det eneste kontemplative klosteret i Norge. Filmen inneholder ingen kommentarer, da stillheten er et viktig element i klosterlivet. Video: Laila Mikkelsen (Tuhus) / Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Linderud pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.