Visste du at det finnes et katolsk nonnekloster på Linderud? Eller at Groruddalens eneste herregård ligger på Linderud?

På 1960-tallet ble store deler av eiendommen som tilhørte Linderud gård solgt, og planene for en boligby ble realisert. T-banen var fra før planlagt ført gjennom området og gjorde det attraktivt til boligformål. I drabantbyen ble det bygget høyblokker, lavblokker, rekkehus, kjøpesenter, skoler og bad. Bebyggelsen på Linderud er karakteristisk for 1960-tallet.

Bli bedre kjent med Linderud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 4 kilometer lang og starter i nærheten av Linderud T-banestasjon og ender ved Krigsskolen.

«Linderud gård er en av de store og staselige Akergårdene. På jordene er det for lengst bygget drabantby, men hovedhuset og parken er fortsatt intakt.»

«St. Hallvard» (1997) Vol. 75 Nr. 3

Flmen under viser livet i Lunden kloster på Linderud på 1970-tallet, som er det eneste kontemplative klosteret i Norge. Filmen inneholder ingen kommentarer, da stillheten er et viktig element i klosterlivet. Video: Laila Mikkelsen (Tuhus) / Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Linderud pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.