Visste du at en av de største tyske brakkeleirene i Oslo-området lå på Lambertseter? Eller at radiosenderen på Lambertseter var Norges hovedsender i 25 år? 

Lambertseter er erkedrabantbyen fremfor noen. På 1950-tallet var alles øyne rettet mot området, hvor det vokste fram en helt ny boligby mellom furutrærne og bergknausene på en måte som man aldri hadde sett førDet har blitt sagt at å bo på Lambertseter er som å bo «midt i en park». Blokkene ble nemlig spredt utover slik at alle fikk både lys og luft og var omgitt av store friområder. 

Bli bedre kjent med Lambertseter i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter ved Lambertseter T-banestasjon og ender ved Lambertseter kirke.

«En runde på Lambertseter er som en reise i eventyrland, og området forandrer seg fra måned til måned. På få år skyter nærmere 5000 leiligheter opp over knauser, rabber og jorder. Et nytt samfunn skapes fra grunnen av — rett for øynene på tusener av interesserte mennesker, og ingen later til å være overlatt tilfeldighetene.»

Arbeiderbladet, tirsdag 12. juli 1955

I klippet under presenteres den nyreiste drabantbyen på Lambertseter. Klippet er hentet fra «Oslos nye bydeler» (1958). Video: ukjent / Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Lambertseter pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.