Visste du at skulpturer med beinbrudd også blir lappet sammen på Ullevål sykehus? Eller at det finnes et glasskunstverk på hele 600 m² på sykehuset?

Kunst i sykehus kan bidra til rekreasjon, refleksjon og positiv avkobling fra sykehuslivet. På Ullevål sykehus kan man også følge utviklingen i sykehuskunst. På sykehusområdet finnes det blant annet naturalistiske barneskulpturer, såkalt «sykehusgrafikk», utsmykkede korridorer og glassarbeider som strekker seg over mange etasjer. 

Opplev noen av kunstverkene på Ullevål sykehus ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. Noen av verkene befinner seg innendørs (markert i svart). Turen er omtrent 1.5 kilometer lang og starter ved krysset Sognsveien / Kirkeveien og ender i Pasienthotellet, hvor det finnes en restaurant og en døgnåpen kafé.

«Bildende kunst i sykestuene gir pasientene adspredelse i en periode som er meget fattig på sinnsinntrykk, og hvor det under sygdomsforløpet i de fleste tilfelle er rommelig tid for pasientene å leve seg inn i og tilegne seg kunstverkene.»

Sosialminister Sven Oftedal (1948)

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med sykehuset ved å følge det historiske turtipset på Ullevål sykehus.

Arbeidet med turtipsene på Ullevål sykehus pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.