Visste du at det henger en skulptur i Fysikkbygningen på Universitetet i Oslo som demonstrerer jordas rotasjon? Eller at det finnes en «elektronisk parasitt» på Institutt for Informatikk? 

Universitetet i Oslos kunstsamling omfatter mer enn 1600 verk, og rommer alt fra skulpturer og romutsmykninger til portretter og enkeltverk i ulike teknikker. Mange av kunstverkene er tilknyttet den omfattende akademiske opplæringen og vitenskapelige forskningen som foregår på universitetet.

Opplev noen av kunstverkene på universitetet ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt kunstverk. Noen av verkene befinner seg innendørs (markert i svart), og tilgang vil derfor avhenge av bygningenes åpningstiderTuren er omtrent 3 kilometer lang og starter i vestibylen i Fysikkbygningen. 

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Universitetet i Oslo har også laget sine egne kunstløyper med uteskulpturer på Blindern og i sentrum

Arbeidet med kunstvandringen på Universitetet i Oslo pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.