Visste du at verdens største gulvlampe står på Haugenstua? Eller at Rommensletta skulpturpark er anlagt på kommunens gamle hovedsøppelfylling?

Mellom høyblokkene på Haugenstua er det flere fargerike kunstverk, blant annet lampa «Storstua På Haugenstua», som har blitt en attraksjon som trekker folk til området. Og i skulpturparken på Rommensletta kan du oppleve et tosifret antall skulpturer av like mange kunstnere. Kunstverkene følger en tidslinje fra 1960-tallet og fram til i dag – den samme tidsepoken som bydelen ble bygget og etablert.

Opplev noen av kunstverkene på Smedstua og Haugenstua i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. To av verkene befinner seg innendørs på Haugenstua skole (markert i svart), og tilgang vil avhenge av skolens åpningstider. Turen er omtrent 2.5 kilometer lang, og starter ved «Storstua På Haugenstua» og ender i Rommensletta skulpturpark.

I filmen under forteller kunstformidler Mari F. Sundet om to av kunstverkene på Haugenstua. Video: Oslo kommunes kunstsamling.

I Haugenstua barnehage står glasspaviljongen «Spektrum». Regnbuepaviljongen, som er laget av skulptørduoen Thomas Nordström og Annika Oskarsson, består av 14 gjennomskinnelige vinduspaneler i duse toner. Video: Østlandssendingen, NRK (24. apr. 2018).

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med kunstvandringen på Smedstua & Haugenstua pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.