Visste du at Rikshospitalet i Oslo har den største offentlige kunstsamlingen i Norge utenom museene, og gjerne blir kalt Kunsthospitalet? 

Målet med utsmykkingen av sykehuset, som stod ferdig i år 2000, var at kunsten skulle medvirke til å gi et tryggere, bedre og rikere miljø. Den store kunstsamlingen rommer et bredt spekter av kunstuttrykk, fra de monumentale verkene på de sentrale møtestedene i bygningen til mindre prosjekter som er plassert som overraskelser i trappeoppgangene.

Opplev noen av kunstverkene i Rikshospitalet ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. De fleste verkene befinner seg innendørs (markert i svart). Turen starter ved innkjøringen til sykehuset.

«Idéen om «det humanistiske sykehus», som er grunnfilosofien bak utformingen av byggets arkitektur, betyr blant annet at man tilstreber å skape fysiske omgivelser som gir en følelse av trivsel, tillit og omsorg. Det er et ønske at også kunsten skal bidra til berikende og positivt stimulerende omgivelser, til gode miljøer å være i for de mennesker som skal bruke sykehuset.»

Statsbygg (2000)

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Dersom du er på utkikk etter informasjon om noen av de øvrige kunstverkene på Rikshospitalet, trykk her.

Arbeidet med kunstvandringen på Rikshospitalet pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.