Visste du at det finnes blåbær på Oppsal som får deg til å føle deg som «Putte i blåbærskogen»? Eller at den lokale kunstneren Sigurd Nome har blitt hedret med en egen sti på Oppsal?

På Oppsal finner du et variert utvalg av arbeider av en lang rekke anerkjente kunstnere. Blant kunstverkene finner du for eksempel flere lekeskulpturer – både tilsiktede og utilsiktede. Kunstneren Sigurd Nome bodde og arbeidet på Oppsal mesteparten av sitt liv, og flere av hans arbeider er å finne rundt om i bydelen. «Nome-huset» er lett gjenkjennelig med ekorn-skulpturen på toppen av pipa.

Opplev noen av kunstverkene på Oppsal ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. Glassmaleriene i Oppsal kirke (markert i svart) bør oppleves i kirkerommet, og tilgang avhenger av kirkens åpningstider. Turen er omtrent 5 kilometer lang, og starter på Oppsal T-banestasjon og ender nær Skøyenåsen T-banestasjon.

«Litt tilbaketrukket fra veien og bortgjemt mellom furuene ligger Oppsal kirke. Selv om en ikke har følelsen av å skride inn i en katedral når en åpner døra til denne arbeidskirken, skjer det noe når en kommer inn. Det åpne, lyse kirkerommet med de vakre glassmaleriene til Victor Sparre gjør virkelig kirkegjengeren høytidsstemt.»

«Jubileumsblad for Oppsal kirke» (2011)

I forbindelse med oppgraderingen av Østensjøbanen i 2016 fikk anerkjente kunstnere fra både inn- og utland sette sitt preg på fem av stasjonene langs linjen. T-banetasjonen på Oppsal ble utsmykket av kunstneren Hama Woods. Video: Selina Miles.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge det historiske turtipset på Oppsal.

Arbeidet med turtipsene på Oppsal pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.