Visste du at det finnes tre monumentale snurrebasser på Kringsjå? Eller at tidskapselen på Riksarkivet skal åpnes like etter 22. juli 2031?

Kunstopplevelsene på Kringsjå er unike. Kunstprosjektene ved Norges idrettshøgskole står i direkte forhold til aktiviteten som foregår der: Bevegelse, kropp, sport og identitet. Kunstprosjektene ved Riksarkivet er på hver sin måte utforskinger av funksjonen stedet har som det kollektive minnet til nasjonen. Om du beregner tiden riktig kan du oppleve lydinstallasjonen «Lux Illuxit» som bryter inn i Riksarkivet hver time.

Opplev noen av kunstverkene på Kringsjå i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. Noen av verkene befinner seg innendørs (markert i svart) og tilgang vil derfor avhenge av bygningenes åpningstider. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang, og starter ved Kringsjå T-banestasjon og ender i Nordberg kirke.

«Det er mye kunst ute og inne på Idrettshøgskolen. Ved starten var det avsatt 350 000 kroner (tilsvarer 3,3 millioner kroner i 2017) til utsmykning. Studentene ble involvert i utsmykningen, og det skapte stort engasjement – faktisk i en slik grad at Aftenposten (1970) brukte betydelig spalteplass på noe avisen omtalte som kunststrid.»

«Kunnskap i bevegelse : Norges idrettshøgskole 50 år» (2018)

Prosjektet «Tidskapselen Til ungdommen» er en forlengelse av filmen dokumentarfilmen «Til ungdommen» (2012). Personlige tanker fra minst 30.000 ungdommer ble samlet inn og oppbevares i en tidskapsel. Som et symbol på tidskapselen laget Magne Furuholmen et kunstverk som står utstilt i foajéen på Riksarkivet på Kringsjå. Video: NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge det historiske turtipset på Kringsjå.

Arbeidet med turtipsene på Kringsjå pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.