Visste du at flere av kunstverkene på Furuset representerer det internasjonale og det flerkulturelle? Eller at det finnes en skulpturhage ved Granstangen skole?

Furuset er mangfoldig, noe som gjenspeiles i områdets utvalg av kunst. På Furuset kan du oppleve mange ulike kunstuttrykk, blant annet fargesterke veggmalerier, en rekke skulpturer og kunstverk som på ulike måter fungerer som sosiale møtesteder.

Opplev noen av kunstverkene på Furuset i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. Noen av verkene befinner seg innendørs (markert i svart) og tilgang vil derfor avhenge av bygningenes åpningstider. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter i Furuset T-banestasjon og ender på Haugen skole.

Kunstverket «Elvebank» (2014) av Torgeir Husevaag er en integrert del av møteplassen «Verdensplassen» på Furuset. Video: NRK (7. mai 2015)

I filmen under forteller kunstformidler Mari F. Sundet om de mange kunstverkene ved Granstangen skole. Video: Oslo kommunes kunstsamling, Kulturetaten.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med kunstvandringen på Furuset pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.