Visste du at flere av kunstverkene på Furuset representerer det internasjonale og det flerkulturelle? 

Furuset er mangfoldig, noe som gjenspeiles i områdets utvalg av kunst. På Furuset kan man oppleve mange ulike kunstuttrykk, blant annet fargesterke veggmalerier, kunstverk som på ulike måter fungerer som sosiale møtesteder og en skulpturhage.

Opplev noen av kunstverkene på Furuset i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter i Furuset T-banestasjon. Kunsten er tilgjengelig for publikum året rundt.

Visste du at det finnes en skulpturhage ved Granstangen skole? I filmen under forteller prosjektleder og kunstformidler Mari F. Sundet om de mange kunstverkene ved skolen. Video: Oslo kommunes kunstsamling, Kulturetaten.

I forbindelse med Høstlys kunstfestival i 2020 fikk kunstneren Fadlabi i oppdrag å lage et kunstverk til veggen bak bussholdeplassen ved Furuset senter sammen med to lokale ungdommer, Aya og Adriana. I filmen under forteller de om prosjektet. Video: Fubiak & Høstlys.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.