Visste du at flere av kunstverkene på Fornebu viser til områdets 59 år som hovedflyplass i Norge? Eller at det finnes en 33 meter høy myntstabel på Fornebu?

Fornebu har i løpet av de senere årene blitt en betydelig kunstdestinasjon. En rekke av skulpturene og installasjonene du finner der er signert noen av de mest anerkjente kunstnerne på den internasjonale kunstscenen, som for eksempel Olafur Eliasson, Jenny Holzer og Elmgreen & Dragset. 

Opplev noen av kunstverkene på Fornebu i Bærum ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. Turen er omtrent 5 kilometer lang, og kan for eksempel startes ved Telenor Fornebu.

På gangstien under Forneburingen på vei til flytårnet finner du lydinstallasjonen «Lyden av Oslo Lufthavn», som er ment som en klanglig minnebok fra tiden da Norges hovedflyplass lå på Fornebu fra 1939 til 1998. Under kan du lytte til et av lydklippene i installasjonen.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge turtipsene på Fornebu (øst) og Fornebu (vest).

Arbeidet med turtipsene på Fornebu pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.