Visste du at det står en bauta til minne om to politiske henrettelser på Årvoll

På Tonsenhagen og Årvoll kan du oppleve en unik kunstsamling. Ved Årvolldammen slynger 60 meter syrefast stål seg som en labyrint i terrenget, og ved Tonsenhagen skole skaper en installasjon et vakkert fargespill som endrer seg gjennom dagen. I området finner du flere figurative og nonfigurative skulpturer av kjente kunstnere, som for eksempel Arne Vinje Gunnerud og Ada Madssen.

Opplev noen av kunstverkene på Tonsenhagen og Årvoll i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang, og starter ved Tonsenhagen skole og ender på Årvoll gård, hvor det er mulig å besøke Galleri Fjøset og Ervald gårdskafé

Ved Årvolldammen slynger skulpturen «Scape» seg som en labyrint i terrenget. I videoen under forteller Danny Nhat og Roman Kekel om prosessen bak verket, som ble avduket i 2022. Video: Oslo kommunes kunstsamling.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge de historiske turtipsene på Årvoll og Tonsenhagen

Arbeidet med turtipsene på Årvoll og Tonsenhagen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.