Visste du at det har skjedd en fargeeksplosjon på Ammerud og Grorud de senere årene? Eller at flere av kunstverkene der er nært knyttet til områdets historie?

På Ammerud og Grorud finner man et bredt spekter av kunst, blant annet monumentale veggdekorasjoner, «Ammerud-elgen» og skulpturer i såkalt «Grorudgranitt»De senere årene har gatekunst gått fra å være noe samfunnet motarbeidet til å bli en anerkjent kunstform, og Ammerud og Grorud er blant områdene som har hatt en oppblomstring av kunstformen. Flere grå fasader og vegger har fått nytt liv, og mange av de vakre veggmaleriene er skapt i samarbeid mellom kunstnere og barn og unge i bydelen.

Opplev noen av kunstverkene på Ammerud og Grorud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å få informasjon om hvert enkelt verk. To av verkene befinner seg innendørs i Grorud senter og Grorud kirke (markert i svart). Turen er omtrent 2 kilometer lang, og starter ved Ammerud skole.

«Som en del av «Vi vil ha farger»-prosjektet i Bydel Grorud brukes mange av bydelens underganger, betongklosser og andre gråmelerte overflater nå som lerreter for å få litt mer gatekunst inn i folks hverdag.»

Akers Avis Groruddalen (12. oktober 2022)

Ammerudtunnelen var det første prosjektet som ble fullført i gatekunstløftet på Grorud «Vi vil ha farger». Områdeløftet har som mål å sette farge på de mange grå flatene i området. I videoen under forteller noen av bidragsyterne om prosessen.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge de historiske turtipsene på Ammerud og Grorud.

Arbeidet med kunstvandringen på Ammerud & Grorud pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.