Visste du at stabburet på Kjelsås gård endte opp på en hacienda i Mexico? Eller at en viktig NS-person ble skutt av folk fra Milorg på Kjelsås under krigen?

Kjelsås har en lang industrihistorie som strøket fremdeles bærer preg av. I flere hundreår ble Akerselva brukt som transportåre for tømmer fra Nordmarka og som kraftkilde for kverner og sager, men det var ikke før Gjøvikbanen åpnet i 1900 at området gikk fra å være en bortgjemt avkrok til å bli bebygd av mange småhus. 

Bli bedre kjent med Kjelsås i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter ved Mustad fabrikker ved Akerselva og ender ved Kjelsås gård.

Under finner du innslaget «Hestegjengen på Kjelsås gård», fra Filmavisen 27. november 1958, NRK.

I de gamle verkstedbygningene ved Akerselva arbeider det i dag en rekke kunsthåndverkere. I filmen under møter du kunsthåndverkerne Ulla-Mari Brantenberg og Karen Klim på Frysja (1991). Video: NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Kjelsås pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.