Visste du at Korsvolltoppen også kalles «Tyskertoppen»? Eller at idylliske Korsvollbråten var det første området som OBOS la ut til småhusbebyggelse?

Det var industrireisingen langs Akerselva midt på 1800-tallet som forandret Korsvoll fra et veikryss til et lite tettsted. Strøket domineres i dag av villaer av ulik størrelse og fra ulike stilepoker, særlig funksjonalisme og etterkrigsmodernisme. Korsvoll kjennetegnes av nærheten til naturen og skogen, og i hagene i området er mye av den naturlige vegetasjonen bevart.

Bli bedre kjent med Korsvoll i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter ved Østhorn T-banestasjon. På Korsvolltoppen er det en flott utsikt over byen og fjorden. 

«I Aker ligger det et «Nybyggerstrøk» som heter Korsvoll. Her bor det nå ca. 2 600 blekansikter som ser ut til å trives selv uten bank, apotek og kino. Navnet Korsvoll kommer muligens av at høydeplatået med litt fantasi har form av et kors i terrenget. Til syd og øst skråner det ned mot de lavtliggende strøk, Tåsen og Nydalen. I nord og vest grenser Korsvoll mot Nordmarka og de store skoger.»

Akers-Posten, fredag 27. september 1957

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Korsvoll pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.