Visste du at det pleide å ligge en kafé på Kringsjå som ga strøket sitt navn? Eller at det kun står igjen ett hus fra den store Sognsvannsleiren som tyskerne reiste under krigen?

Før andre verdenskrig var Kringsjå et landbruksområde med dyrket mark og skog, og opp mot Sognsvann var det kaféer og serveringssteder som ble flittig brukt av turgåere. Siden har strøket blitt bygget ut hovedsakelig med rekkehus og blokker, og flere av serveringsstedene har måttet vike plass for blant annet Kringsjå studentby og Norges Idrettshøgskole. 

Bli bedre kjent med Kringsjå i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter der Kringsjå kafé lå, like i nærheten av Kringsjå T-banestasjon.

12. august 1968 åpnet statsminister Per Borten Norges idrettshøgskole på Kringsjå ved å avfyre en startpistol i kantina. Video: Norges idrettshøgskole.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Kringsjå pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.