Vet du hvorfor Hauketo- og Prinsdalsdistriktet ble kalt «Ponsefjerdingen»? Eller hva målet med Hauketoprosjektet var?
Hauketo og Prinsdal var lenge et gjennomført bondesamfunn, og det var først da Hauketo stasjon åpnet i 1920-årene at området gikk fra å være et hyttestrøk til å bli en villaforstad. Siden har strøket gjennomgått flere omfattende utbyggingsperioder. I etterkrigstiden ble det blant annet reist en rekke «svenskehus», og mange arbeidere ved Akers Mek. Verksted flyttet inn i «Akersgrenda». I dag er en rekke kulturer representert blant beboerne, noe som reflekteres i at området både har en kirke og en moské.
Bli bedre kjent med Hauketo og Prinsdal i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 5 kilometer lang og starter ved Hauketo stasjon.






























Da borettslagene Rugdeberget og Nebbejordet stod ferdige på 1980-tallet var flere enn 50 nasjonaliteter representert blant beboerne. I videoen under kan du bli med på et flernasjonalt nabotreff på Nebbejordet. Video: «Møtested Norge» (30. mai 1988), NRK.
Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.
Arbeidet med turtipset på Hauketo & Prinsdal pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.