Visste du at atriumhusene på Haugerud er inspirert av middelhavslandene? Atriumhus ble vanligvis bygget på flate tomter, og i så måte er Sankthansfjellet på Haugerud et unntak. Fra borettslaget er det en flott utsikt over byen. 

Da planen for Haugerud-området ble utarbeidet på 1960-tallet, ble mange av funksjonene – som skoler, barnehage, idrettshall, trygdeboliger, kirke og forretningssenter – samlet innenfor et lite område ved T-banestasjonen. Videre kan området deles inn i tre bilfrie boligfelt bestående av henholdsvis lamellblokker, punktblokker og atriumhus.

Bli bedre kjent med Haugerud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter ved Haugerud T-banestasjon.

I videoen under forteller arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg om Sankthansfjellet borettslag på Haugerud. Video: OBOS.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge kunstvandringen på Haugerud og Trosterud.

Arbeidet med turtipsene på Haugerud pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.