Visste du at atriumhusene på Haugerud blant annet er inspirert av middelhavslandene? Atriumhus ble vanligvis bygget på flate tomter, og i så måte er Sankthansfjellet på Haugerud et unntak. Fra borettslaget er det en flott utsikt over byen. 

Da planen for Haugerud-området ble utarbeidet på 1960-tallet, ble mange av funksjonene – som skoler, barnehage, idrettshall, trygdeboliger, kirke og forretningssenter – samlet innenfor et lite område ved T-banestasjonen. Videre kan området deles inn i tre bilfrie boligfelt bestående av henholdsvis lamellblokker, punktblokker og atriumhus.

Bli bedre kjent med Haugerud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter ved Haugerud T-banestasjon.

I videoen under forteller arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg om Sankthansfjellet borettslag på Haugerud. Video: OBOS.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med det historiske turtipset på Haugerud foregår kontinuerlig, og tips til kilder, historiske bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.