Visste du at et av landets viktigste byggverk fra etterkrigstiden står på Haslum? Eller at det står et synlig monument på Haslum fra da området var Arbeiderpartiets høyborg i Bærum?

Haslum gikk fra å være et landbruksområde til boligområde allerede før 1920 da store deler av Vestre Haslum gård ble utparsellert billig i små tomter. Området gikk gjennom nok en stor transformasjon i forbindelse med forlengelsen av Bærumsbanen i 1924. Der det før var hytter og gårdsdrift, ble det etter trikkens adkomst helårsbebyggelse, og antallet fastboende økte betraktelig. 

Bli bedre kjent med Haslum i Bærum ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er omtrent 4.5 kilometer lang og starter ved Haslum T-banestasjon og ender på Bjørnekollen.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.

Arbeidet med det historiske turtipset på Haslum foregår kontinuerlig, og tips til kilder, historiske bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.