Visste du at den første generalsekretæren i FN vokste opp på Grorud? Eller at kirken på Grorud er reist i stedets egen stein, såkalt «Grorudgranitt»?

Grorud er et gammelt industriområde hvor den første bebyggelsen kom i tilknytning til sagbruk og steinbrudd. Sentralt ligger Alnaelva, som har spilt en viktig rolle for den industrielle utviklingen i området. I 1970-årene ble elva lagt i rør, men gjennom Groruddalssatsingen har den blitt gjenåpnet og fremstår i dag som et vakkert parkområde.

Bli bedre kjent med Grorud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 4 kilometer lang og starter på Grorud T-banestasjon og ender i nærheten av Kafe Steinbra og Steinhoggermuseet.

På plata «Neste stasjon Grorud» (2010) forteller Finn Kalvik og Erik Fosnes Hansen oppveksthistorier over to generasjoner på Grorud. 

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge kunstvandringen på Ammerud & Grorud.

Arbeidet med turtipsene på Grorud pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.