Visste du at landets første hovedflyplass ble anlagt på Gressholmen? Eller at det var skytterlagsvirksomhet på øya i 130 år? 

Gressholmen består egentlig av tre øyer – Gressholmen, Heggholmen og Rambergøya – som har blitt sammenføyd med utfyllinger. På Heggholmen har det tidligere blitt produsert såpe, linolje, maling og lakk, og industrimiljøet der er et av de best bevarte i Oslo.

Bli bedre kjent med Gressholmen innerst i Oslofjorden ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang, og starter ved fergekaia og ender ved Gressholmen Kro, som holder åpent i sommerhalvåret. 

I filmen under blir du tatt med på en tur til Gressholmen. Øya er i dag en av de aller roligste og mest idylliske, men slik har det ikke alltid vært. Her lå Norges første lufthavn og en skytebane hvor det på sitt mest aktive år ble avfyrt 188.000 skudd. Video: Nasjonalbiblioteket.

Gressholmen var tidligere kaninrik. Under finner du et innslag om øyas frodige kaninhistorie, som er hentet fra NRK-programmet «Norsk attraksjon» (2007).

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Gressholmen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.