Vet du hva «den svarte død», «den gule feber» og «Tarmrister’n» på Grefsen hadde til felles? Eller hvorfor den gamle kinoen på Grefsen ble kalt «Svetter’n»?

På midten av 1800-tallet trodde man at kaldt vann kunne kurere en rekke sykdommer. Da Grefsen Vandcuranstalt – eller Grefsen Bad som det også ble kalt – åpnet i 1857, tronet bygningene nærmest alene i et ellers nesten nakent landskap. Utbyggingen av Grefsen kan knyttes til åpningen av kurbadet, som ble en rask suksess blant overklassen. Fra slutten av 1800-tallet ble Grefsen-gårdene utparsellert, og et villastrøk oppstod.

Bli bedre kjent med Grefsen ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter ved Grefsen jernbanestasjon.

Når det gjelder allsidighet innen idrett er det ingen som kan måle seg med Laila Schou-Nilsen (1919-1998). Laila, som vokste opp på Grefsen, er en av Norges fremste kvinnelige idrettsutøvere gjennom tidene. Video: NRK Sport (21. mars 2020).

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge de historiske turtipsene på Grefsenplatået og Grefsenåsen.

Arbeidet med turtipset på Grefsen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.