På Vinderen i Oslo ligger flere av funkishusene som arkitektstudenter flokker til, som for eksempel Villa Dammann og Villa Stenersen. Villaene regnes som to av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme, og er kjent langt utenfor landets grenser. 

Bli med på en omvisning i området hvor den norske funksjonalismen ble skapt ved å følge turtipset i kartet under. Bebyggelsen ved Blindern stasjon er den største samlingen av funkishus i Norge, og på turen kan du stifte nærmere bekjentskap med blant annet «skjørt-og-bluse-hus»«kubehus», «skivehus» og «polykrome skulpturer».

Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er omtrent 4 kilometer lang og starter på Nedre Frøen og ender ved Villa Stenersen.

«Colour in architecture – a means as powerful as the ground plan and section. Or better: polychromy, a component of the ground plan and the section itself.»

Le Corbusier (1936)

I Havna allé på Vinderen er det nesten bare funkishus, og arkitekturen er med på å binde naboene sammen. Video: D2.

Villa Stenersen er tegnet av arkitekt Arne Korsmo for Rolf Stenersen (1899-1978), som var kunstsamler, mesen, forfatter, kunstskribent, institusjonsbygger og kulturpersonlighet – og en nær venn av Edvard Munch. Video: Munchmuseet.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med funkisvandringen på Vinderen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.