Visste du at det ligger en stor badeplass der flyene tidligere tok av på Oslo Lufthavn Fornebu? Eller at landets første gravplass med kun minnelunder åpnet på Fornebu i 2021?

Utbyggingen av Oslo Lufthavn endret det frodige jordbrukslandskapet på Fornebu fullstendig. Skog ble hugget ned, åser utslettet og daler fylt igjen. Etter at det siste flyet lettet fra Fornebu i 1998 har flyplassen blitt erstattet med blant annet friområder. Den idylliske kyststien på vestsiden av Fornebu gir deg følelsen av å være langt ute på landet, til tross for at den ligger nær byen. 

Bli bedre kjent med vestsiden av Fornebu i Bærum ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 4 kilometer lang og starter der gården Koksa lå, ikke langt fra Fornebu S.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge turtipset på Fornebu (øst) og kunstvandringen på Fornebu.

Arbeidet med turtipsene på Fornebu pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.