Visste du at søppel fra Oslo og utsprengte steinmasser ble brukt for å anlegge rullebanene på Fornebu? Eller at det finnes flere rester etter tyskernes sterke tilstedeværelse på Fornebu under krigen?

Utbyggingen av Oslo Lufthavn endret det frodige jordbrukslandskapet på Fornebu fullstendig. Skog ble hugget ned, åser utslettet og daler fylt igjen. Etter at det siste flyet lettet fra Fornebu i 1998 har flyplassen blitt erstattet med næringsbygg, boligområder og friområder. 

Bli bedre kjent med østsiden av Fornebu i Bærum ved følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter ved den gamle terminalbygningen og ender i Nansenparken.

Arbeidet med å anlegge flyplassen på Fornebu startet i 1934, til tross for store protester. Sammen med søppel fra Oslo ble utsprengte steinmasser brukt til å fylle igjen myrsøkkene mellom åsryggene. Under finner du klippet «Arbeidet med Oslo flyveplass» (1936). Video: ukjent / Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Den eneste bygningen som stod ferdig til den offisielle åpningen av flyplassen i 1939 var den sirkelformede kantine- og kontorbygningen som fremdeles står på Fornebu. Under finner du klippet «Oslo Lufthavn på Fornebu åpner» (1939). Video: ukjent / Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge turtipset på Fornebu (vest) og kunstvandringen på Fornebu.

Fornebumuseet kan du se en samling av bilder og gjenstander fra den gamle flyplassen.

Arbeidet med turtipsene på Fornebu pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.