Visste du at noen av Norges mest kjente malerier er skapt ved Dælivannet? Eller at Alaskabyen «Dawson City» tidligere lå ved Dælivannet i Bærum?

Rundt Dælivann er det et fint turterreng med gårdsveier og skogsstier. Området er kanskje mest kjent for den såkalte «Fleskumsommeren». Det var nemlig på Fleskum gård sør for Dælivannet at nyromantikken i norsk malerkunst ble skapt, med Christian Skredsvigs «Seljefløyten» som det mest kjente maleriet. 

Bli bedre kjent med området rundt Dælivann ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 6 kilometer lang og starter ikke langt fra Gjettum T-banestasjon og ender ved Avløs T-banestasjon.

I filmen under møter du de seks kunstnerne som samlet seg på Fleskum gård for å male sommeren 1886. Filmen er regissert av Knut W. Jorfald.

I 1920-årene var Gerhardsen-hytta «Kristi Rolighet» ved Dælivannet et reir for fraksjonskampene i Arbeiderpartiet. Einar Gerhardsen har fortalt at det var tradisjon å gå ut på verandaen før leggetid og synge «Internasjonalen» så høyt som mulig for at tonene skulle rekke lengst mulig ut over Bærums-bygda.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.