Visste du at hendelsene som var opphavet til en av de mest berømte kriminalromanene i norsk litteratur utspant seg på Bygdøy? Eller at det har vært snakk om å anlegge en flyplass på Bygdøy?

I 1837 kjøpte kong Karl Johan et større område på Bygdøy for egne midler, som han ønsket å tilrettelegge som en folkepark for allmuen. Folkeparken ble utviklet etter europeiske forbilder, med severdigheter som lysthus, utsiktsplasser, bevertningssteder, badeanlegg og monumenter. Langs vestsiden av Bygdøy er det fremdeles mulig å vandre langs promenadeveiene fra 1800-tallet og få et innblikk i de mange aktivitetene folkeparken hadde å by på.

Bli bedre kjent med Bygdøys vestside ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er rundt 4 kilometer lang og starter ved Smedbråten nord på Bygdøy.

Under finner du filmen «Det første sjøbad», som viser folk som bader, roere og turnere ved Bygdøy sjøbad i 1940. Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Under finner du filmen «Utfartsøndag i Oslo», hvor Oslos befolkning er på vei til Bygdøy sjøbad en søndag i 1941. Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med halvøyas historie ved å følge de historiske turtipsene på Bygdøy (sør), Bygdøy (nordøst) og Bygdøy (sørøst).

Arbeidet med turtipsene på Bygdøy pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.