Visste du at Bygdøy lenge var et av byens ledende forlystelsessteder? Fullastede båter gikk ut til blant annet Fredriksborgs Tivoli hvor det var karuseller, lykkehjul, varietéforestillinger, et stort dansegulv og naboer som mislikte bråket. 

Navnet Bygdøy er gammelt og betyr «den bebodde øy». Allerede i 1775 begynte stiftamtmannen å utparsellere løkkeeiendommer, men det var først da Oscarshall ble bygget rundt 1850 at området ble attraktivt for Christianias finere familier. Flere løkker ble da utparsellert og tatt i bruk som landsteder. Med årene ble folk fastboende, og et villaområde oppstod. 

Bli bedre kjent med Bygdøys sørøstside ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter ved «Solbakken».

Filmen under omhandler alle museene som ligger på Bygdøy. Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Under finner du musikalsk underholdning fra turistmiljøet på Bygdøynes, hvor blant annet Fredriksborg Tivoli, det gamle utflukts- og dansestedet Fredriksborg og det sagnomsuste Bygdønæs Bad blir presentert (NRK).

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med halvøyas historie ved å følge de historiske turtipsene på Bygdøy (sør), Bygdøy (vest) og Bygdøy (nordøst).

Arbeidet med turtipsene på Bygdøy pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.