Visste du at Quislings badehus fremdeles står på Huk? Eller at folk fra hele verden pleide å overnatte på campingplassen som lå på Huk?

Sydspissen av Bygdøy er i dag et av byens mest populære badesteder, både for folk med og uten tekstiler. Men slik har det ikke alltid vært. Store deler av Bygdøy ble nemlig rekvirert av okkupasjonsmakten under krigen, og det var her Quisling pakket inn sin borglignende «førerbolig» med piggtråd.

Bli bedre kjent med Bygdøys sørside ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er omtrent 3 kilometer lang og starter på Huk og ender ved Bygdøy kirke.

Bygdøy har historisk sett alltid vært oppholdssted for konger og geistelige, men er mer og mer blitt et rekreasjonsområde for alle Oslos innbyggere. I filmen under, «Bygdøy – en idyll i storbyen» (1953), blir halvøya presentert. Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med halvøyas historie ved å følge de historiske turtipsene på Bygdøy (vest), Bygdøy (nordøst) og Bygdøy (sørøst).

Arbeidet med turtipsene på Bygdøy pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.