Visste du at Quislings badehus fremdeles står på Huk? Eller at folk fra hele verden pleide å overnatte på campingplassen som lå på Huk?

Sydspissen av Bygdøy er i dag et av byens mest populære badesteder, både for folk med og uten tekstiler. Men slik har det ikke alltid vært. Store deler av Bygdøy ble nemlig rekvirert av okkupasjonsmakten under krigen, og det var her Quisling pakket inn sin borglignende «førerbolig» med piggtråd.

Bli bedre kjent med Bygdøys sørside ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er omtrent 3 kilometer lang og starter på Huk og ender ved Bygdøy kirke.

Under finner du et klipp som blant annet viser badelivet på Hukodden og Huk camping (1953). Video: Sigval Maartmann-Moe / Oslo Kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med halvøyas historie ved å følge de historiske turtipsene på Bygdøy (vest), Bygdøy (nordøst) og Bygdøy (sørøst).