Visste du at verdens første friluftsmuseum ble reist på Bygdøy? Eller at lystslottet Oscarshall ble inngjerdet da folk begynte å forsyne seg med syrinbuketter fra parken?

Bygdøy har en 700 år lang historie knyttet til kongehuset, og Bygdø Kongsgård er den eiendommen i landet som har vært lengst i kongelig bruk. I 1837 kjøpte kong Karl Johan et større område på Bygdøy og anla en folkepark, slik han hadde gjort det med Djurgården i Stockholm. I dag er deler av den gamle parken fredet, og flere av kulturminnene har blitt istandsatt.

Bli bedre kjent med Bygdøys nordøstside ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.7 kilometer lang og starter ved Sæterhytten på Dronningberget og ender ved Norsk Folkemuseum.

I filmen under kan du bli med når dronning Sonja viser rundt på Bygdø kongsgård (2020), NRK.

I 2009 framstod Oscarshall på Bygdøy i sin fordums prakt, klar til å ta imot publikum. I filmen under forteller kongen og dronningen om det gamle lystslottet og den omfattende oppussingen (2010), NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.

Bli bedre kjent med halvøyas historie ved å følge de historiske turtipsene på Bygdøy (sør), Bygdøy (vest) og Bygdøy (sørøst).

Arbeidet med turtipsene på Bygdøy pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.