Visste du at mange gjerne kjørte en omvei om morgenen for at barna skulle få vinke til Donald Duck på Brekke? Eller at Brekkedammen kan by på Oslos reneste badevann?

Akerselva ble i flere hundreår brukt som transportåre for tømmer fra Nordmarka og som kraftkilde for sager, blant annet Brekke sag som lå ved Brekkefossen. Gårdsdriften ved Brekke gård vedvarte til midten av 1900-tallet da industrien begynte å spre seg utover Brekkejordene. I de senere årene har en stor del av industriområdene på Brekke blitt ombygd til boliger. 

Bli bedre kjent med Brekke i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter på Nedre Brekke bru og ender i Brekkelia.

Da Tandberg Radiofabrikk stod ferdig på Brekke i 1951 ble anlegget et valfartssted for både norske og utenlandske industrifolk. Filmen under omhandler lederen ved fabrikken, Vebjørn Tandberg. Episoden er en del av serien «En askeladd i norsk næringsliv» (1964) på NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Arbeidet med turtipset på Brekke pågår kontinuerlig, og tips til kilder, historiske bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.