Visste du at Sovjetunionens leder Nikita Khrusjtsjov har besøkt Bøler? Eller at bydelen har «ridderen av den bedrøvelige skikkelse», Don Quijote, som maskot?

I 1950-årene fikk arkitektene Krag & Selmer i oppdrag å utarbeide reguleringsplanen for den nye bydelen på Bøler. Det var OBOS og USBL som tok fatt på den omfattende boligbyggingen, og i løpet av noen få år ble jordene og skogen i området forvandlet til en drabantby for over 10.000 innbyggere med høybygg, boligblokker og rekkehus. Man lot også flere mindre kooperative byggelag slippe til, noe som blant annet resulterte i de såkalte «politihusene» og kunstnerkolonien Trolltun

Bli bedre kjent med Bøler i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3.5 kilometer lang og starter ved Bøler T-banestasjon.

I 1964 var lederen av Sovjetunionen, Nikita Khrusjtsjov, i Oslo. På statsbesøket var Norges statsminister, Einar Gerhardsen, opptatt av å vise fram noe han var stolt av, nemlig hovedstadens boligutvikling. Hele følget dro derfor opp til Bøler og stoppet foran høyblokkene. Video: NRK.
I 1963 kunne man lese i Arbeiderbladet at «Bøler trenger 1500 nye parkeringsplasser fort». I låta «Morgenstemning fra Bøler» skildrer Odd Børretzen parkeringskaoset i byen.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge kunstvandringen på Bøler.

Arbeidet med turtipsene på Bøler pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.