Visste du at gården på Bleikøya har vært bebodd av samme familie siden 1700-tallet? Eller at det var et lite kystsanatorium for barn med skrofulose (tuberkulose) på øya i over 40 år? 

På Bleikøya, som ligger i Oslos indre fjordbasseng, snor idylliske, små veier seg mellom rundt 90 små hytter. Da Sjursøya like ved ble rasert, rodde hytteeierne på Bleikøya over og hentet båten full av matjord, prydbusker og blomster. Øya er derfor frodig.

Bli bedre kjent med Bleikøya innerst i Oslofjorden ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er knappe 2 kilometer lang og starter ved fergeleiet. Det finnes en sommeråpen dagligvarebutikk på øya.

«Å få meg herfra om sommern, er som å få flua fra kjøttbetan»

Bleikøy-kolonist (1946)

Under finner du episoden av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» som omhandler de siste fastboende på Bleikøya (2004), NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med fergeøyene ved å følge turtipsene på Hovedøya, Gressholmen, Lindøya og Nakholmen.

Arbeidet med turtipset på Bleikøya pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.