Vet du hva «Nordnorsken» på Berg er? Eller at Terje Brofos, bedre kjent under kunstnernavnet Pushwagner, gikk i det som er Oslos siste barnepark på Berg? 

Berg er et villastrøk i Oslo som ble realisert i årene før andre verdenskrig. Utbyggingen av Berg gård startet allerede i 1912, men skjøt for alvor fart i 1930-årene da området fikk forstadsbaneforbindelse. Sognsvannsbanen ble vedtatt utbygget i 1920-årene, men åpnet ikke for trafikk før i 1934. Villabebyggelsen på Berg strekker seg derfor over et tidsskille i norsk arkitekturhistorie, fra nyklassisismen til funksjonalismen. 

Bli bedre kjent med Berg ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Den foreslåtte turen er omtrent 3 kilometer lang og kan for eksempel startes ved Berg T-banestasjon.

Barneparker er et helt særnorsk fenomen. Oslo har hatt minst 271 barneparker, men i dag er det kun én igjen: Kløverveien barnepark på Berg. Under kan du se et innslag om barneparkene. Video: NRK.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.

Arbeidet med turtipset på Berg pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.