Visste du at et av Norges modernistiske hovedverk står på Bakkehaugen? Eller at Bakkehaugen gård ble drevet av vekkelsespredikanten Hans Nielsen Hauge etter at han kom ut av fengsel?
I 1930-årene gikk Bakkehaugen gjennom store endringer. Et høydedrag ble skjenket til oppførelsen av en kirke, og byggingen av kirken ble finansiert ved å utparsellere gården. I løpet av noen få år ble den store eiendommen forvandlet til Bakkehaugen hageby, med moderne bebyggelse, plasser og veier – alt etter de nyeste arkitektoniske krav.
Bli bedre kjent med Bakkehaugen i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter ved Bakkehaugen borettslag.
«Bakkehaugstrøket dannet en naturlig geografisk enhet og hadde dengang sin spesielle karakter. De fleste av familiene var nylig flyttet inn i sine nye hus. Det var et relativt enhetlig miljø både aldersmessig og når det gjaldt sosial rekruttering, ikke noe snobbestrøk, mest middelklassefamilier med oppdrift (kontor- og forretningsfolk, ingeniører, lærere o.l.). Det hersket samhold blant Bakkehaugfolket, som med rette var stolte over det tiltalende miljøet og det positive fellesskapet de hadde bygd opp.»
«Mor og far» (1995) av Per Fuglum
Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen.
Arbeidet med turtipset på Bakkehaugen pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.