Visste du at Badedammen og Isdammen på Årvoll er kunstig anlagt? Eller at den vakre «Bekkedalen» på Årvoll tidligere ble kalt «Styggedalen»?

I etterkrigstiden ble boligbyggingen rasjonalisert for å etterkomme det store boligbehovet, og i løpet av noen få år på 1950-tallet vokste det opp en ny «boligby» på de store, åpne jordene på Årvoll. Det var her at Ungdommens Selvbyggerlag (USBL) tok spranget fra dugnad til industri, noe arkitekturen i området reflekterer.

Bli bedre kjent med Årvoll i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 2.5 kilometer lang og starter ved Årvoll Vest og ender ved den idylliske Isdammen, hvor det er mulig å bade om sommeren og gå på skøyter om vinteren. 

I filmen under blir det demonstrert hvordan det ble drevet isproduksjon på Øvre isdam på Årvoll i tiden før folk hadde elektriske kjøleskap og frysere. Video: Groruddalen historielag.

Årvoll har blitt beskrevet som et «vinter-eldorado for barn», og bakkene ned mot Trondheimsveien har blitt brukt til ulike aktiviteter. Klippet under er hentet fra «Oslos nye bydeler» (1958). Video: Oslo kinematografer / Oslo byarkiv.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge kunstvandringen på Årvoll & Tonsenhagen.