Visste du at «Bananblokka» på Ammerud var den lengste boligblokka i Norge da den ble realisert? Eller at Ammerud har landets største område med atriumhus?

Ammerud er et av landets mest særegne boligområder. Da jordene på Ammerud-gårdene ble bygget ut på 1960-tallet så ble det eksperimentert med ulike boformer. Området består derfor av ulike bygningstyper, fra Oslos største høyblokker, via de særpregende atriumhusene, til villaene mot Lillomarka. 

Bli bedre kjent med Ammerud i Oslo ved å følge turtipset i kartet under. Klikk eller trykk på de ulike punktene i kartet for å finne informasjon, historier og bilder tilknyttet de ulike stedene. Turen er omtrent 3 kilometer lang og starter ved Ammerud T-banestasjon og ender ved Alnsjøen.

«Alunsjø borettslag består av 236 lave, hvite bygningskropper som brer seg tett i tett utover et småkupert område. Kontrasten til Ammerud-blokkene like ved kunne ikke vært større. Alunsjø-husene fremstår som klynger av lukkede, hvite kuber og vekker assosiasjoner til sine forfedre i sydligere strøk – middelhavslandenes tradisjonelle huitkalkede murhus.»

«OBOS : 100 borettslag 1929–2013» (2014)

I videoen under forteller arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg om atriumhusene i Alunsjø borettslag på Ammerud. Video: OBOS.

Benytt lenken under for å se værvarselet og reiseplanleggeren for å komme deg til startpunktet på turen. 

Bli bedre kjent med området ved å følge kunstvandringen på Ammerud & Grorud.

Arbeidet med turtipsene på Ammerud pågår kontinuerlig, og tips til kilder, bilder og filmer mottas alltid med glede. Ta gjerne kontakt her.